Presale 18 woningen De Lanen Fase 3 Parkrijk RijswijkBuiten gestart

T. Koolstra Nieuws

Bein mei 2022 is de presale van de woningen De Lanen Fase 3 gestart. Aan de centrale parksingel in deelgebied Parkrijk worden 18 herenhuizen ontwikkeld. De woningen hebben een breedtemaat van 5,4 meter en beschikken over drie woonlagen. Twee hoekwoningen beschikken zelfs over een uitbouw aan de zijkant van de woning waardoor deze woningen voor dat deel van de woonkamer extra breed zijn. De voorlopige prijsindicatie is vanaf € 615.000,- en woonoppervlaktes variëren van circa 148 tot ruim 166 m². Negen herenhuizen hebben een tuin op het zuidwesten, de andere negen tuinen zijn gelegen op het noordoosten.

Naast ruim zijn de woningen ook erg duurzaam met een hoge ambitie op gebied van energie, natuurinclusief en comfort. De woningen voldoen aan het BENG-label (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en zijn gasloos waardoor u een lage energierekening heeft. De Lanen fase 3 wordt gebouwd aan de groene en waterrijke parksingel van deelgebied Parkrijk. De straten aan de centrale parksingel zijn autovrij. Het water en het aangrenzende groen verbinden het Wilhelminapark met deelgebied Parkrijk. Door het integreren van nestkasten en groen in het ontwerp sluiten de woningen aan op de parkachtige omgeving.

IN DE OMGEVING VAN DE LANEN FASE 3

De Lanen fase 3 wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk. Het gebied heet niet voor niets Parkrijk: het aangrenzende Wilhelminapark met maar liefst 150 hectare groen vormt het uitgangspunt voor het stedenbouwkundig ontwerp van de wijk. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat in verbinding staat met het veelzijdige recreatiegebied. De lange lanen met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. In het park kan je heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het zeer gevarieerd landschap.

RijswijkBuiten en dus ook de omgeving van De Lanen fase 3 wordt in meerdere fasen gebouwd. Ten zuiden van Lanen fase 3 komt project De Entree, bestaande uit 2 appartementen complexen van 7 etages: De Beuken en De Berken. In De Berken realiseert Vidomes 28 sociale twee- en driekamerappartementen voor senioren met eventueel een zorgbehoefte. Op de begane grond van De Berken komt een gezondheidscentrum bestaande uit onder andere een huisarts, fysiotherapie, verloskundige en apotheek.

Ook aan tal van voorzieningen is gedacht. In deelgebied Parkrijk zijn inmiddels twee basisscholen gevestigd: één basisschool in een tijdelijke locatie aan de Laan van ’t Haantje en één basisschool in combinatie met een kinderopvang en gymzaal in de nieuwbouw van (Integraal Kindcentrum) IKC Parkrijk. Ook is gestart met de bouw van een woon-winkelcomplex met een supermarkt en dagwinkels, dat naar verwachting in 2023 worden opgeleverd. Tenslotte is er aan de zuidkant van Parkrijk een kleinschalig bedrijventerrein te vinden.

Zicht Ontwikkeling is namens het Programmabureau RijswijkBuiten als projectleider verantwoordelijk voor project De Lanen Fase 3 RijswijkBuiten.

Deel dit artikel: