De-Altis-1536x1152

Sportcomplex De Altis officieel geopend

T. Koolstra Nieuws

Na meer dan 4 jaar voorbereiding, planvorming en meer dan een jaar gebouwd te hebben, is het sportcomplex De Altis woensdag 19 mei officieel geopend. Helaas mocht er geen publiek bij aanwezig zijn, maar zij konden het bekijken via een livestream.

Opening sportcomplex De Altis Rijswijk – YouTube

Toekomstbestendig
Sportcomplex De Altis is klaar voor de toekomst. Het moet de plek worden waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten, voor binnen- en buitensport. Het moet dé plek worden voor topsport en recreatieve sport, van indoor tot outdoor.

Multifunctioneel
Het nieuwe complex bestaat uit twee grote sporthallen voor onder andere volleybal, basketbal, badminton en bewegingsonderwijs, een krachttrainingsruimte en een grote budo zaal. Ook zijn er twee horecavoorzieningen die gekoppeld zijn aan de tribunes. Onder een gedeelte van het gebouw is een parkeergarage gerealiseerd, waarmee er ruimte ontstaat op het voorterrein voor outdoor sport activiteiten en om te recreëren.

Zicht Ontwikkeling is in opdracht van de gemeente Rijswijk als projectmanager verantwoordelijk voor het project. Dit proces is begin 2017 gestart vanaf de besluitvorming om op deze locatie het nieuwe sportcomplex te realiseren. Vervolgens is het plan uitgewerkt, de aanbesteding gestart en uiteindelijk de bouw, oplevering en opening van het nieuwe sportcomplex.

De-Altis-1536x1152 Altis-2-1030x773 foto 1 foto 3 foto 2 foto 4

Deel dit artikel: