de-oevers-1

Zicht Ontwikkeling bezoekt De Oevers in Roelofarendsveen

T. Koolstra Nieuws

Zicht Ontwikkeling heeft onlangs op uitnodiging van Heembouw Ontwikkeling het project De Oevers in Roelofarendsveen bezocht. Deze ontwikkeling ligt in het centrum van Roelofarendsveen naast het bestaande winkelgebied. In dit gebied worden in totaal circa 290 eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd en worden kavels voor zelfbouw aangeboden. Tijdens het projectbezoek vielen de diversiteit en rijkheid van de gevels en de kwaliteit van de openbare ruimte op. Dit zorgt ervoor dat het gebied De Oevers direct een karakter krijgt en de leefbaarheid vanaf de eerste oplevering goed is.

Het plan bestaat uit diverse categorieën woningen, zoals eengezinswoningen, herenhuizen, villa’s en appartementen. De kopers hebben veel mogelijkheden om het ontwerp aan te passen naar hun eigen wensen en ideeën. De kleur van het metselwerk/stucwerk, soort gevel, aantal ramen, soort dak en indeling van de woning kunnen tijdens het ontwerpproces door de koper in overleg met de architect bepaald worden. Dit komt duidelijk terug in het gevelbeeld van de woningen.

Ook aan de inrichting van de openbare ruimte is veel aandacht besteed. Natuurlijk is het (vaar)water duidelijk aanwezig en is dit een herkenbaar onderdeel van de openbare ruimte. Veel woningen kunnen een boot aanmeren aan de kavel. Maar ook zeker de wisselende straatprofielen zorgen ervoor dat het dorpse karakter versterkt wordt. Verder is er gekozen voor duurzame materialen wat de uitstraling van deze wijk ten goede komt.

Kortom, een plan dat uitstekend aansluit bij de bestaande structuren en een toevoeging is voor de woonomgeving in Roelofarendsveen.

de-oevers-2 de-oevers-4de-oevers-5 de-oevers-3

Deel dit artikel: